-=-=-=-=-
< De Noordlijst:
Sergeant Petter - It's a Record
Kaizers Orchestra-Evig Pint
Erlend Oye-Unrest
The White Birch - The Star is just a sun
Ephemera - Air
Ralph Myerz and the Jack Herren Band-A Special Album
A-Ha - Live at Vallhall (DVD)
Turbonegro-Scandinavian Leather
The Cato Salsa Experience-The fruit is still fresh
Nils Petter Molvaer-NP3
Sondre Lerche-Faces Down

Heb jij een suggestie voor de Noordlijst? Stuur mij dan een e-mail
Noren horen Links:
Mused Panorama Groove Noorse Bandindex Spot Norwaypost Bergenpuls rockeweb


wnoren horenwArchief:


-- HOME --This page is powered by Blogger. Why isn't yours?
wzaterdag, november 29, 2003


Ralph Myerz & the Jack Herren Band, 20.11.2003, Wien (Ra´an)

Jeg har forlengst sluttet å få meg min porsjon plater hos de store kjeder, sjøl om de vifter med kampanjetilbudsedler. Musikk er for meg noe personlig, som rører ved nervestrengen; noe, som ikke lar meg upåvirket – i det minste ikke burde la være meg upåvirket. Derfor vil jeg oppleve musikk i tiltalende omgivelser; det begynner med granskingen på platesjappa og ender på utestedet, der skivene surrer rundt og konserter blir framført.
Ralph Myerz & the Jack Herren Band kom til Wien – og jeg, som er bergtatt av norsk musikk la nesten ikke merke til det. Noe i og for seg tyder på at reklamemaskineriet ikke løp særlig bra eller fort. Kanskje ble det gjort med vilje, for å forebygge at hvem som helst skulle stikke innom dette nye, trendy utestedet med like ferskmalte ansikter, like trendy folk. Ra´an har noe innbilsk over seg, er en kjapp oppfriskning under hetebølgen. Visstnok sier det mer om meg sjøl enn om utestedet, men: jeg følte meg feilplassert der.
På samme øyeblikket, der Ralph Myerz entret scenen med sine to komanjonger, smuldret disse forstyrrende tankeganger bort. Jeg var nysgjerrig: Holder herrene det de lovde sjøl – å være mer enn bare en electronic-trio? Svaret på spørsmålet kom fra mine reflekser. Enda jeg mumlet uavlatelig noe som ”det er jo electronica, husk det, du har jo hørt albumet. Tenk på det!”nektet kroppen min å ta meg på alvor og lot som om han befandt seg på en rockekonsert *hyl* Herrene stortrivdes på åstedet, noe som smittet ganske raskt av på publikummet, ikke bare under radiokjente ”Nikita” og ”Think Twice”. *skrik*
Hjemme igjen satt jeg ”A special morning” på. Låtene er fremdeles svært fengende, men det er ikke vanskelig å gjette seg fram hvilken hylle den ble dratt fram fra. Den begynner ikke med ”R”, men ”E”.

posted by olaf at zaterdag, november 29, 2003