-=-=-=-=-
< De Noordlijst:
Sergeant Petter - It's a Record
Kaizers Orchestra-Evig Pint
Erlend Oye-Unrest
The White Birch - The Star is just a sun
Ephemera - Air
Ralph Myerz and the Jack Herren Band-A Special Album
A-Ha - Live at Vallhall (DVD)
Turbonegro-Scandinavian Leather
The Cato Salsa Experience-The fruit is still fresh
Nils Petter Molvaer-NP3
Sondre Lerche-Faces Down

Heb jij een suggestie voor de Noordlijst? Stuur mij dan een e-mail
Noren horen Links:
Mused Panorama Groove Noorse Bandindex Spot Norwaypost Bergenpuls rockeweb


wnoren horenwArchief:


-- HOME --This page is powered by Blogger. Why isn't yours?
wdinsdag, november 11, 2003


Gate-Jygri (Warner Music)123456

Noorwegen heeft zijn eigen Within Temptation in de vorm van Gate uit Trondheim. Elfjes,trollen en andere griezels verschijnen spontaan voor mijn ogen als naar deze muziek luister. Ik heb nooit veel gehad met deze schijn mystieke wereld. En ik associeer ze met laven, de onzinboeken van Tolkien en andere kruidenvrouwtjes in de overgang romantiek.

Voor wie wel opgewonden raakt over het hier boven beschrevene. gefeliciteerd je hebt er een soundtrack bij om een heksendans op te maken.

posted by olaf at dinsdag, november 11, 2003


w


Noor en Wederhoor

Ik ben gek op muziek en voetbal, niks bijzonders aan de hand dus. Jaren geleden las ik de Voetbal International van voor naar achteren en weer terug. Tot je er op een gegeven moment
(wijsheid komt met de jaren gelukkig) achter komt dat de meeste voetballers niks zinnigs te melden hebben (in de rubriek mijn favoriete boek had iedere voetballer De ontvoering van Heineken van Peter R. de Vries op de eerste plaats staan). Ik bedoel ik ben een grote fan van Dennis Bergkamp maar je moet hem niet horen praten want hij heeft nooit iets zinnigs te zeggen. Je moet naar voetballers gewoon kijken en genieten. Net als muziek trouwens daar moet je gewoon naar luisteren. De meeste interviews met popartiesten zijn dan ook niet niet te pruimen. Negen van de tien keer zijn ze moe .bleek en stoned en hebben ze niks te zeggen. Of als je pech hebt krijg je zo'n pseudo intellectueel die gooit met filosofische namen om zijn eigen zwakzinnigheid te maskeren. Nee in de popjournalistiek is het niet veel beter dan in de sportjournalistiek. Toch voelen de meeste popjournalisten en sportjournalisten zich heel wat en steken ze elkaar pluimen en messen in respectievelijk reet of rug. Iedereen die kritiek durf te hebben is in hun beperkte brein (kapot gezopen en gesnoven) uit op hun baantje en een frustraat. En wordt met grof geweld buiten het kringetje gegooid.
Ik lees daarom sinds kort alleen nog een aantal webmagazines (Dusted,Pitchfork,Humo,Van Mond tot Oor en Kindamuzik) voor de recensies die ik vervolgens legaal download op weblisten. Voor de rest probeer ik mij verre te houden van de slangenkuil die popjournalistiek heet. Want muziek is net als neuken je moet er niet over lullen je moet het gewoon ondergaan dat scheelt je een hoop geld,frustratie en tijd.

posted by olaf at dinsdag, november 11, 2003


wmaandag, november 10, 2003


Bjorsland Jan Steinar die zichzelf Chameleo noemt stuurde mij een ruwe demo van zijn eerste Cd.Deze Cd is nog niet afgemixt want hij is nog op zoek naar een platenmaatschappij die dit wil uitgeven. Steinar heeft een goede stem daar zal het niet aan liggen. Daarom een oproep aan Nederlandse platenmaatschappijen mail me op c.molenaar11@chello.nl als je de ruwe versie van zijn debuut wilt ontvangen.

posted by olaf at maandag, november 10, 2003